Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΧΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΤΟ 1988 -1989
Μετα την ασκηση αρχική που εκανα σαν ιατρικός επισκέπτης στην Εταιρεια πού ημουν......ενα βιβλίο ενός συγγραφέα μου συστήσανε ν'αγοράσω οι συνάδελφοι προιστάμενοι ΤΖΑΚ ΛΟΝΤΟΝ -Τό κάλεσμα της άγριας φύσης
ΤΖΑΚ ΛΟΝΤΟΝ

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

2013-Μουσείο

Ερώτηση
Με ποιούς τρόπους μπορεί σήμερα ενα μουσείο να χαρακτηριστεί ζωντανό κύτταρο στην  κοινωνίια?
Απάντηση
1.μουσειο-ζωντανο κυτταρο

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

1.Αποκατάσταση κακώσεων-Τραυματισμών-Φυσιοθεραπεία

Σησαμοειδές οστουν...../εγινε κάταγμα από πτώση στο χώρο εργασίας  καλοκαιρι 2010 ,31/7/2010 κι εγινε αποκατάσταση με μια βδομάδα ακινησία και μερικές φυσιοθεραπείες απο το ικα,και ασκηση-κολύμβηση .
Δυστυχώς μετά απο 2 χρόνια ξαναείχα καταγμα ομως κόπωσης στο ιδιο σημείο επειδή μου ειπαν οτι εχει ευαισθησία,αναρρώνω σήμερα 16/12/12 απο 9/12/12 πού εγινε το κάταγμα κόπωσης ετσι οπως περπτούσα στο σπίτι!

Το 2010 η βεβαίωση απο το Λαικό για την αποζημίωση λογω εργατικού ατυχύματος,τελικά δεν πήρα γιατι πριν βγει η πρόσκληση απο το ικα γιαυτό επρεπε ναχα παρει βεβαίωση απο γιατρό του ικα,την εχασα ενω ειχε εγκριθεί για αλλους λόγους,κρίμα
Το 2012 η αναρρωτική που μούδωσε ο γιατρός για το κάταγμα κόπωσης,εχει ευαισθησία στο ιδιο σημείο.!

TO 2010 H Αναρρωτική που μούδωσε ο γιατρός



Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Διατροφή - Θρεπτικές Ουσίες - Μέταλλα και διατροφικές πηγές

 

Διατροφή - Θρεπτικές Ουσίες - Μέταλλα και διατροφικές πηγές

Κύριες διατροφικές πηγές ασβεστίου

Συμπυκνωμένο αποβουτυρωμένο γάλα, αποβουτυρωμένο ή με 1% λιπαρά γάλα, γιαούρτι, σαρδέλες με κόκαλα, κοχύλια, χόρτα Collard, γογγύλια, χόρτα, λάχανο, πλήρες γάλα, βουτυρόγαλα, σολομός με κόκαλα, Cottage τυρί, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπρόκολο, αμύγδαλα, τυρί, tofu, μεξικάνικες τηγανίτες από καλαμπόκι, όσπρια (ξερά φασόλια), γάλα σόγιας εμπλουτισμένο με ασβέστιο.
Κύριες διατροφικές πηγές μαγγανίου

Ολικής αλέσεως προϊόντα, καφέ ρύζι, ανανάς, φύτρα σίτου, αφέψημα τσαγιού, πράσινα λαχανικά όπως σπανάκι και λάχανο, πλιγούρι βρώμης, μαύρα φασόλια, αμύγδαλα, φράουλες, φακές.

Κύριες διατροφικές πηγές φωσφόρου

Μοσχαρίσιο συκώτι και κρέας, πουλερικά, ψάρια όπως ιππόγλωσσος και κονσέρβες σολομού με κόκαλα, αυγά, όσπρια (ξερά φασόλια, φασόλια pinto, μαύρα φασόλια), ξηροί καρποί (αμύγδαλα και φιστίκια), γάλα, τυρί.

Κύριες διατροφικές πηγές χρωμίου

Ψιλοκομμένα δημητριακά, μπιζέλια, αμερικάνικο τυρί, συκώτι, αυγά, φυστικοβούτυρο, σπανάκι, κοτόπουλο, μανιτάρια, ψωμί, μήλο, φύτρα σιταριού, πατάτες, μαγιά μπύρας, φυτικά έλαια.

Κύριες διατροφικές πηγές καλίου

Μοσχαρίσιο συκώτι, κρέας οργάνων, σολομός, ηλιόσποροι, φυστίκια, μανιτάρια, στρείδια, καβούρια, νεφρό, φασόλια, καφέ ρύζι, πατάτες, φασόλια Pinto, μαύρα φασόλια, σπανάκι, αμύγδαλα, γαρίδες, φύτρα σιταριού, ξηροί καρποί, σταφίδες.

Κύριες διατροφικές πηγές φθορίου

Το φθόριο δεν είναι ευρέως διαθέσιμο στις τροφές. Το κύριο μέσο για τη λήψη φθορίου είναι το μαγείρεμα με φθοριούχο νερό. Αφεψήματα τσαγιού, ιδίως εάν έχουν γίνει με φθοριούχο νερό, και ψάρια με φαγώσιμα κόκαλα όπως οι κονσέρβες σολομού είναι δύο σημαντικές πηγές φθορίου.

Κύριες διατροφικές πηγές ιωδίου

Αλάτι πλούσιο σε ιώδιο, ψάρια αλμυρού νερού, μπακαλιάρος, γάλα και καλλιέργειες σε έδαφος πλούσιο σε ιώδιο

Κύριες διατροφικές πηγές σιδήρου

Συκώτι, χοιρινό, νεφρό, κόκκινο κρέας, τα 100% εμπλουτισμένα δημητριακά, πουλερικά, αυγά, κρέμα σίτου, χυμό δαμάσκηνων, όσπρια (ξερά φασόλια), λίμα φασόλια και μαυρομάτικα μπιζέλια, ξηροί καρποί, σπανάκι, στρείδια, blackstrap μελάσα, εμπλουτισμένο ψωμί και δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Ο αιμικός σίδηρος βρίσκεται κυρίως στο κρέας, τα πουλερικά, και τα ψάρια. Όσο πιο σκούρο το χρώμα, τόσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε heme σιδήρο (σκούρο κρέας κοτόπουλου έχει περισσότερο heme σίδηρο από ανοιχτόχρωμο κρέας κοτόπουλου. Ο heme σιδήρος απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό σε σχέση με τον μη-heme σίδηρο.

Ο μη-αιμικός σίδηρος βρίσκεται κυρίως σε φυτικές τροφές, π.χ. ψωμί και λαχανικά. Η απορρόφηση του μη-αιμικού σιδήρου ενισχύεται όταν φυτικές πηγές σιδήρου καταναλώνονται μαζί με κρέας ή με τροφές που περιέχουν βιταμίνη C. Ορισμένα τρόφιμα εμποδίζουν την απορρόφηση του σιδήρου, όπως ο καφές, το τσάι (με ή χωρίς καφεΐνη), το σπανάκι, η σοκολάτα και το πίτουρο σίτου. Η κατανάλωση αυτών των τροφών με μια πηγή κρέατος ή με τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στο να ξεπεραστούν αυτοί οι ανασταλτικοί παράγοντες.
Κύριες διατροφικές πηγές μαγνησίου

'Οσπρια όπως μαύρα φασόλια, μπιζέλια, μαυρομάτικα φασόλια, Pinto φασόλια, ξηροί καρποί, όπως τα φυστίκια, καρύδια pecan και αμύγδαλα, φιστικοβούτυρο, ολικής αλέσεως σιτηρά, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, γάλα, καφέ ρύζι, φύτρα σιταριού, πίτουρα σίτου, αλεύρι από βρώμη, θαλασσινά όπως γαρίδες και μπανάνες.

Κύριες διατροφικές πηγές καλίου

Φρούτα, όπως μπανάνες, πορτοκάλια, ροδάκινα, βερίκοκα και πεπόνι ποικιλίας cantaloupe, αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα, σύκα και σταφίδες, γάλα, λαχανικά, όπως πατάτες, σπανάκι, ντομάτες, αγκινάρες, μπάμιες, πιπεριές, μαρούλι και κουνουπίδι, χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, κοτόπουλο, ηλιόσποροι.

Κύριες διατροφικές πηγές μολυβδαινίου

Γάλα, ψωμί, όσπρια, συκώτι, προϊόντα δημητριακών, φράουλες και σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι.

Κύριες διατροφικές πηγές σεληνίου

Θαλασσινά και οστρακοειδή, όπως: σαρδέλες, γαρίδες, καβούρια, τόνος, ροζ σολομός (κονσέρβες), κρέατα οργάνων, όπως το συκώτι και το νεφρό, κόκκινα κρέατα, χοιρινό, ολικής αλέσεως σιτηρά και σπόροι (η περιεκτικότητα τους σε σελήνιο εξαρτάται από την περιεκτικότητα σεληνίου του εδάφους), καρύδια Βραζιλίας, αυγά, κοτόπουλο, πλιγούρι βρώμης.

Κύριες διατροφικές πηγές νατρίου

Επιτραπέζιο αλάτι (χλωριούχο νάτριο), σάλτσα σόγιας, λάϊτ σάλτσα σόγιας, γλουταμινικό νάτριο, επεξεργασμένα τρόφιμα, Cottage τυρί, μπέικον, χυμός ντομάτας, λουκάνικο, χυμοί φρούτων και λαχανικών μάρκας V-8 , κουλούρια τύπου pretzels, επεξεργασμένο τυρί, ζαμπόν, κονσερβοποιημένα λαχανικά, κονσέρβες τροφίμων, κρύα κρέατα κολατσιού, καπνιστά κρέατα, και σνακ τύπου πατατάκια/ γαριδάκια.

Κύριες διατροφικές πηγές ψευδαργύρου

Μοσχαρίσιο κρέας,θαλασσινά, όπως στρείδια και καβούρια, συκώτι, φύτρα σιταριού, πίτουρα σίτου, tofu, γάλα, ολικής αλέσεως σιτηρά, σπόρους κολοκύθας, ηλιόσπορος, Garbanzo φασόλια, κουκιά, φασόλια, αμύγδαλα, Collard χόρτα.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Μελέτη Σώματος-mala(die)

1.Αποκατάσταση κακώσεων-Τραυματισμών-Φυσιοθεραπεία

2.Μαθησιακή-Ατομική

Κολύμβηση-Κλασσική

ΙDEA/SUMMARY

Συμπληρωματική κλασσικού χρόνου

PLAN

ΧΩΡΟΣ

PERSON

Ατομική-changement

Βιβλιογραφική-Πηγή(changement)

Αγορά βιβλίου & ωραριακή απασχόληση(stage non remuneré)

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

italiana

Scienze della Formazione e Biologia


note
in italiano

Insegnamento nella scuola lezione

Sistemi di formazione:

Storico
senza dialogo
ETA

PERSONALE
GRUPPO
DIALOGO

MATERIA


CONFLITTO
· Sistema di sistemi di simmetria e organo
° Fisiologia età precisa

Per il biologo contro dall'emozione n 'che è accessibile attraverso i cambiamenti oggettivi che l'accompagnano. Ιl s' interessare, i cambiamenti comportamentali e fisiologici che hanno luogo in individui posti in situazioni "emozionali" e meccanismi di ricerca base delle sue reazioni.
I meccanismi fisiologici di difesa contro una minaccia o un pericolo di cercare di minimizzare l'importanza di aggressione, distrazione, reinterpretazione, la negazione, l'intellettualizzazione. Ecc.
Queste strategie sono completamente intrapsichica e quindi non è conséquense direttamente attivando la situazione rimane invariata.

Localizzazione cerebrale delle emozioni.
Gli istinti e le emozioni sono normalmente controllati dalla sede del contrasto corteccia raison.A i disturbi di personalità sono la paranoia e la violenza possono essere considerate come il risultato di una interruzione di un dialogo tra il sistema limbico e il neo -corteccia.

La stimolazione elettrica di alcune parti dell'ipotalamo, in particolare l'ipotalamo laterale e il raggio, un fascio mediano del prosencefalo fibre nervose che collegano il setto-ippocampale strutture dell'amigdala e dell'ipotalamo alla zona preottica mesencefalico provoca l'insorgenza di comportamenti aggressivi .

Fattori di variazione nell'espressione delle emozioni

Una domanda frequente è se tali caratteristiche individuali sono innati o acquisiti in contrasto con il risultato dell'educazione.
Rispondere a questa domanda pari alla quota di fattori genetici (la natura) e fattori di ambiente di sviluppo (cultura) nello sviluppo delle emozioni.Ακρόαση

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (Σχολικού)-ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ-ΥΛΗ ΥΠ.Ε.Π.Θ-"conflits"

Διδακτική μαθήματος σχολικού
Systémes didactiques:

IΣΤΟΡΙΚΗ=ανευ διαλόγου
(:)-ΗΛΙΚΙΑ

1.ΑΤΟΜΙΚΗ-
2.ΟΜΑΔΙΚΗ-
3.ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ΥΛΗ-CONFLITS
°Systémes de symmetrie et systémes organiques
°Physiologie d'age precise

Pour le biologiste par contre l émotion n est accesible qu au travers des modifications objectives qui l' accompagnent ;il s 'intéresse aux ,modifications comportementales et physiologiques qui prennent place chez des individus placés dans des situations "émotionels" et recherche les mécanismes à la base de ses reactions.
Les mécanismes de défense physiologique face à une ménace ou à un danger consistant à tenter de minimiser l' importance de l'agression ,la diversion, la reinterprétation,la négation,l'intellectualisation.etc
Ces stratégies sont entiérement intrapsychiques et n'est donc pas de conséquense directe sur la situation activatrice qui reste inchangé.

Localisation cerebrale des émotions.
Les instincts et les émotions sont normalement contrôlés par le cortex siége de la raison.A l'inverse les troubles de la personnalité come la paranoïa ou la violence peuvent etre considerés comme le resultat d' une perturbation du dialogue entre le systéme limbique et le neo-cortex .

La stimulation électrique de certaines parties de l' hypothalamus en particulier l' hypothalamus lateral et le faisceau ,médian du téléncephale un faisceau de fibres nerveuses réliants les structures septo-hippocampiques de l amygdale aux régions préoptiques hypothalamus et mesencephaliques entraine l' apparition des comportements aggressifs.

Facteurs de variation dans l' expression des émotions

Une question souvent poseés est de savoir si de telles caracteristiques individuelles sont innés ou au contraire acquises au résultat de l' éducation.
Répondre à cette question revient à faire la part des facteurs génetiques (la nature)et de facteurs d' environemment(la culture)dans le developpement des émotions.

Γιατί είναι πιό χρήσιμο το ΕQ από το IQ?Εχει βιβλιογραφία.(COLEMAN)


Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

lingua italiana